Småpajer med två fyllningar

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Småpajer med två fyllningar

Småpajer med två fyllningar är superläckert att servera på buffébordet tillsammans med andra smårätter. Med en salami- och chilibaserad fyllning och en med ansjovis och kapris kan du räkna med att alla gäster blir nöjda.

Småpajer med två fyllningar

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vetemjöl
150 g  smör eller margarin
4 msk  vatten

Fyllning 1

1/2   purjolök
1/2 msk  smör eller margarin
1   burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 msk  kapris
2 msk  hackad persilja

Fyllning 2

1/2   purjolök
1/2 msk  smör eller margarin
1/2   röd chili
50 g  salami

Äggstanning

3   ägg
1 dl  grädde
2 dl  mjölk
2 dl  riven ost
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde en stor paj med enbart ansjovisfyllningen. Där bytte jag ut persiljan mot dill, purjon mot en gul lök och tog med spadet från ansjovisen. Som sådan gjorde pajen succe som vickning. Enkel att göra. Går alldeles utmärkt att ha klar i förväg. Bara att ljumma den i mikron när det är dags att äta den.

Monika

2006-06-24

Testa liknande recept

Fylld brieost
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktiga munsbitar
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med salami, fetaost och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtpaj från Toscana
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga