Småpajer med två fyllningar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Småpajer med två fyllningar

Småpajer med två fyllningar är superläckert att servera på buffébordet tillsammans med andra smårätter. Med en salami- och chilibaserad fyllning och en med ansjovis och kapris kan du räkna med att alla gäster blir nöjda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila 30 min i kylskåp. Tryck ut degen i 20 små aluminiumfolieformar. Ställ formarna på en plåt.
  3. Fyllning 1: Skala och finhacka löken. Fräs i matfett i en stekpanna. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda löken med ansjovis, kapris och persilja. Fyll hälften av formarna med blandningen.
  4. Fyllning 2: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs i matfettet i en stekpanna. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salamin. Blanda purjo, chili och salami och fyll resten av formarna.
  5. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela äggstanningen i formarna.
  6. Grädda pajerna i ca 20 min. Servera lätt avsvalnade.

Tips

Till dig som ej tål gluten - byt ut vetemjölet till lika stor mängd glutenfritt mjöl i pajdegen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 msk vatten
Fyllning 1
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
Fyllning 2
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 röd chili
  • 50 g salami
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan