Småpajer med två fyllningar

4
1
Småpajer med två fyllningar

Småpajer med två fyllningar är superläckert att servera på buffébordet tillsammans med andra smårätter. Med en salami- och chilibaserad fyllning och en med ansjovis och kapris kan du räkna med att alla gäster blir nöjda.

Småpajer med två fyllningar

Ingredienser

4 portioner
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
4 msk vatten

Fyllning 1

1/2 purjolök
1/2 msk smör eller margarin
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1 msk kapris
2 msk hackad persilja

Fyllning 2

1/2 purjolök
1/2 msk smör eller margarin
1/2 röd chili
50 g salami

Äggstanning

3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Tips

Till dig som ej tål gluten - byt ut vetemjölet till lika stor mängd glutenfritt mjöl i pajdegen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Monika

2006-06-24

Jag gjorde en stor paj med enbart ansjovisfyllningen. Där bytte jag ut persiljan mot dill, purjon mot en gul lök och tog med spadet från ansjovisen. Som sådan gjorde pajen succe som vickning. Enkel att göra. Går alldeles utmärkt att ha klar i förväg. Bara att ljumma den i mikron när det är dags att äta den.