Småpajer med två fyllningar är superläckert att servera på buffébordet tillsammans med andra smårätter. Med en salami- och chilibaserad fyllning och en med ansjovis och kapris kan du räkna med att alla gäster blir nöjda.
Ingredienser
4 portioner
4
dl
vetemjöl
150
g
smör eller margarin
4
msk
vatten
Fyllning 1
1/2
purjolök
1/2
msk
smör eller margarin
1
burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1
msk
kapris
2
msk
hackad persilja
Fyllning 2
1/2
purjolök
1/2
msk
smör eller margarin
1/2
röd chili
50
g
salami
Äggstanning
3
ägg
1
dl
grädde
2
dl
mjölk
2
dl
riven ost
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
Gör så här
Tips
Till dig som ej tål gluten - byt ut vetemjölet till lika stor mängd glutenfritt mjöl i pajdegen.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Monika
2006-06-24
Jag gjorde en stor paj med enbart ansjovisfyllningen. Där bytte jag ut persiljan mot dill, purjon mot en gul lök och tog med spadet från ansjovisen. Som sådan gjorde pajen succe som vickning. Enkel att göra. Går alldeles utmärkt att ha klar i förväg. Bara att ljumma den i mikron när det är dags att äta den.
Kommentar
Monika
2006-06-24Jag gjorde en stor paj med enbart ansjovisfyllningen. Där bytte jag ut persiljan mot dill, purjon mot en gul lök och tog med spadet från ansjovisen. Som sådan gjorde pajen succe som vickning. Enkel att göra. Går alldeles utmärkt att ha klar i förväg. Bara att ljumma den i mikron när det är dags att äta den.