Smalsås från Italien | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Smalsås från Italien

En fantastiskt god och mager sås med smak av Italien. Du blandar ingredienser som soltorkade tomater, basilika, vitlök, kvarg och olivolja och sedan är såsen redo att ätas. Servera till grillat kött, fisk eller fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka de soltorkade tomaterna mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt tomaterna rinna av .
  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Lägg tomater, vitlök och basilika i en liten matberedare eller i en skål. Tillsätt kvargen och mixa i matberedaren eller med mixerstav till en slät röra. Späd med vatten till en lagom såskonsistens. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
  3. Servera såsen till grillad fisk, fågel, kött eller grönsaker. Prova gärna såsen tillsammans med spettet Quornspett med citron och örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g lätt kvarg
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan