Smalsås från Italien

Betyg 3.1 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Smalsås från Italien

En fantastiskt god och mager sås med smak av Italien. Du blandar ingredienser som soltorkade tomater, basilika, vitlök, kvarg och olivolja och sedan är såsen redo att ätas. Servera till grillat kött, fisk eller fågel.

Smalsås från Italien

Ingredienser

4 portioner
4 soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
250 g lätt kvarg
2 - 3 msk vatten
1 tsk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Mycket god sås, fungerar kanon till sallad.

    Jennie

  • Emma, vilket underbart recept du kom med -tack för det! :)

    Johanna

  • Fantastiskt god sås!

    Jenny

  • Hade med mig denna underbart goda röra till ett knytkalas, den gjorde succé!

    Maria

  • Jag har själv gjort ett liknande recept och då använt lätt philadelfiaost som jag blandat med hälften matlagningsyoghurt. Skurit körsbärstomater i klyftor, hackat salladsbasilika(storablad), salt och peppar och lite olja samt lite färsk pressad citron och rinnande honung. Blir en fräscht syrlig röra med aningen sötma i. Man kan skippa citronen och byta ut yoghurten mot en mindre syrlig variant om man vill. Desamma gäller när man vill hålla nere fetthalten så kan man byta ut philadelfian mot lätt kesella.

    Emma

  • Håller med om att vitlöken blir för dominerande.

    Sofia margareta

  • Trots att jag endast använde en vitlöksklyfta var det ändå den smaken som var dominerande! 1/2 klyfta rekomenderas!

    Camilla

Testa liknande recept

  • Laxbollar med soltorkade tomater
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Örtfyllda bresaolarullar
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fröstekt lax med ärtkräm
    Betyg 3.3 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad