Smalsås från Italien

En fantastiskt god och mager sås med smak av Italien. Du blandar ingredienser som soltorkade tomater, basilika, vitlök, kvarg och olivolja och sedan är såsen redo att ätas. Servera till grillat kött, fisk eller fågel.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stMycket god sås, fungerar kanon till sallad.
Jennie
Emma, vilket underbart recept du kom med -tack för det! :)
Johanna
Fantastiskt god sås!
Jenny
Hade med mig denna underbart goda röra till ett knytkalas, den gjorde succé!
Maria
Jag har själv gjort ett liknande recept och då använt lätt philadelfiaost som jag blandat med hälften matlagningsyoghurt. Skurit körsbärstomater i klyftor, hackat salladsbasilika(storablad), salt och peppar och lite olja samt lite färsk pressad citron och rinnande honung. Blir en fräscht syrlig röra med aningen sötma i. Man kan skippa citronen och byta ut yoghurten mot en mindre syrlig variant om man vill. Desamma gäller när man vill hålla nere fetthalten så kan man byta ut philadelfian mot lätt kesella.
Emma
Håller med om att vitlöken blir för dominerande.
Sofia margareta
Trots att jag endast använde en vitlöksklyfta var det ändå den smaken som var dominerande! 1/2 klyfta rekomenderas!
Camilla