Smaksatt äppelgelé

Här är ett recept på en smarrig äppelgelé som du själv smaksätter med myntablad, chilifrukt eller rönnbär beroende på vad du gillar! Mycket gott och uppskattat till en köttbit samt att ge bort som present.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
1 liter
2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt)
1 l vatten
9 dl socker per avrunnen liter saft
ev pektin
Smaksättning
1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stÄpplen transparent blanche och smaksatt med mynta, tog också syltsocker, halva mängden
Lili-ann
Är det vanligt socker eller gelé socker som används?
Malin
Hej Malin! Det ska vara vanligt socker. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vilken sorts äpplen är bäst att använda?
Barbro
Hej Barbro! Använd ett fast och syrlig sort tex Rubinola eller Saga. Hälsningar Niclas
ICA-köket