Smaksatt äppelgelé

Här är ett recept på en smarrig äppelgelé som du själv smaksätter med myntablad, chilifrukt eller rönnbär beroende på vad du gillar! Mycket gott och uppskattat till en köttbit samt att ge bort som present.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
1 liter
2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt)
1 l vatten
9 dl socker per avrunnen liter saft
ev pektin
Smaksättning
1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Äpplen transparent blanche och smaksatt med mynta, tog också syltsocker, halva mängden
Lili-ann
2025-09-08Är det vanligt socker eller gelé socker som används?
Malin
2024-09-14Hej Malin! Det ska vara vanligt socker. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-09-16Vilken sorts äpplen är bäst att använda?
Barbro
2024-08-14Hej Barbro! Använd ett fast och syrlig sort tex Rubinola eller Saga. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-08-15