Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelmarmelad på vanligt sätt

En klassisk äppelmarmelad med ljuvliga pistagenötter som är härlig att bre på ett kex och mumsa i sig! Tips: Blir en uppskattad gå-bortpresent eller passar utmärkt att ge som julklapp!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera eller klyfta äpplena. Skär bort kärnhusen.
  2. Blanda äpplena med vattnet och askorbinsyran i en gryta, koka sakta under omrörning tills äpplena mjuknat.
  3. Mosa i en passervagga eller en sil och koka moset med sockret tills det lösts upp. Rör om.
  4. Rör ut natriumbensoat med lite av moset. Blanda väl med resten av moset. Hacka nötterna och lägg i. Häll upp i rena, varma burkar.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 3 kg nästan mogna äpplen
  • ca 3 1/2 dl vatten
  • 3 krm askorbinsyra
  • 7 dl socker
  • 3 krm natriumbensoat
  • 2 dl pistagenötter
Lägg till i inköpslistan