Smakrik nudelsallad
En smakrik nudelsallad med typiska ingredienser från det asiatiska köket passar året runt och kan serveras varm eller ljummen. Kycklingfilén gör salladen matig.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g nudlar (t ex ramen eller äggnudlar)
1 dl olivolja
ca 500 g kycklingfilé (lår eller bröst)
3 vitlöksklyftor
3 tsk sesamfrön
juicen från 3 lime
4 msk soja
1 tsk wasabi
3 msk risvinäger (eller annan mild vinäger)
8 salladslökar
2 tsk sambal oelek
färsk koriander till serveringen
För alla
Smakrik nudelsallad innehåller inte mjölk. Gluten och ägg ingår.
Ändra till glutenfritt: välj t ex glasnudlar eller använd någon glutenfri pastasort.
Äggfritt: använd äggfria nudlar eller vanlig pasta utan ägg.
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använd hälften så mycket nudlar och byt olivolja till neutralt smak, typ rapsolja, så att inte olivoljan tar över. Skippade kycklingen och hade halloumi och mango i istället.
Karolina
2021-04-14Utsökt smakupplevelse med lite hetta. Tips är att tillsätta röd paprika och morot.
Lee
2006-08-08Hm, olivolja till thaimat?
Susanne
2005-04-14