Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smakrik nudelsallad

En smakrik nudelsallad med typiska ingredienser från det asiatiska köket passar året runt och kan serveras varm eller ljummen. Kycklingfilén gör salladen matig.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Hetta upp 2 msk av olivoljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna i 5-10 minuter på varje sida, utan att de tar för mycket färg. Lägg åt sidan när de är genomstekta (köttsaften ska vara genomskinlig).
  2. Skala och finhacka vitlöken. Stek den med sesamfröna till gyllenbrun färg. Tillsätt limejuice, soja, wasabi och risvinäger. Rör om väl. Ställ
    åt sidan för att svalna.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
  4. Skär kycklingfiléerna tunt och lägg i en skål. Häll dressingen över och lägg ner nudlarna. Skiva salladslöken på tvären och tillsätt den, sambal oelek och resterande olivolja. Blanda väl. Servera varm eller ljummen med rikligt med färsk koriander.

För alla

Smakrik nudelsallad innehåller inte mjölk. Gluten och ägg ingår.
Ändra till glutenfritt: välj t ex glasnudlar eller använd någon glutenfri pastasort.
Äggfritt: använd äggfria nudlar eller vanlig pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nudlar (t ex ramen eller äggnudlar)
  • 1 dl olivolja
  • ca 500 g kycklingfilé (lår eller bröst)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 tsk sesamfrön
  • juicen från 3 lime
  • 4 msk soja
  • 1 tsk wasabi
  • 3 msk risvinäger (eller annan mild vinäger)
  • 8 salladslökar
  • 2 tsk sambal oelek
  • färsk koriander till serveringen
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?