Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärswokade grönsaksnudlar med rostad lök

En lättlagad grönsakswok som är kryddad med sambal oelek och ingefära för att få till den asiatiska känslan. Wokgrönsakerna och äggnudlarna gör rätten både krispig och matig. Servera med nypressad lime och rostad lök på toppen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av.
  2. Fräs ingefära och wokgrönsaker i oljan ca 5 minuter i en stor stekpanna. Knäck äggen ett i taget i pannan. Rör runt efter ca 1 minut och fortsätt att röra tills äggen nästan har stelnat, det blir lätt för torrt annars. Tillsätt sambal oelek, soja och limejuice.
  3. Tillsätt nudlarna i ägg- och grönsaksfräset och blanda väl. Låt allt bli varmt.
  4. Toppa grönsaksnudlarna med rostad lök. Servera genast.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar, uteslut äggen.

Tips

Passa på att rensa grönsakslådan och ha i det du hittar i woken. Kyckling, räkor eller fläsk är gott att förstärka med till nästa gång.

Barnknepet: servera nudlarna vid sidan om. Äggen kan även stekas till en omelett som separat tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 500 g wokgrönsaker
  • 2 msk olja
  • 4 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk pressad limejuice
  • 1 dl rostad lök till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2030 kJ / 485 kCal