Ingefärswokade grönsaksnudlar med rostad lök

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ingefärswokade grönsaksnudlar med rostad lök

En lättlagad grönsakswok som är kryddad med sambal oelek och ingefära för att få till den asiatiska känslan. Wokgrönsakerna och äggnudlarna gör rätten både krispig och matig. Servera med nypressad lime och rostad lök på toppen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Ingefärswokade grönsaksnudlar med rostad lök

Ingredienser

4 portioner
250 g  äggnudlar
2 msk  riven färsk ingefära
500 g  wokgrönsaker
2 msk  olja
4   ägg
1 tsk  sambal oelek
1 msk  japansk soja
1 msk  pressad limejuice
1 dl  rostad lök till servering

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar, uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Passa på att rensa grönsakslådan och ha i det du hittar i woken. Kyckling, räkor eller fläsk är gott att förstärka med till nästa gång.

Barnknepet: servera nudlarna vid sidan om. Äggen kan även stekas till en omelett som separat tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2030 KJ / 485 kCal
Fett19.9 g
Kolhydrater54.7 g
Protein19.2 g

Testa liknande recept

Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoisinwokad korv
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkwok med ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Familjens thaigryta
Betyg 2.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiliwok med äggnudlar
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga