Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Små smörrebröd med lax och hovmästarräkor

Testa att bjuda dina gäster på hemlagade små smörrebröd med lax och hovmästarräkor nästa gång du bjuder in till fest eller middag. Smörrebröden passar utmärkt som aptitretare eller tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 små smörrebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bred smör eller färskost på brödskivorna. Skär bort kanterna och dela bröden.
  2. Skala räkorna. Blanda dem med hovmästarsåsen.
  3. Lägg upp brödskivorna på ett fat eller en bricka. Lägg på laxskivor. Fördela räkorna på laxen.
  4. Garnera med finhackad rödlök och dillvippor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, välj laktosfritt matfett/färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt matfett eller färskost alternativ.
Gör äggfri: kontrollera brödet och hovmästarsåsen.

Ingredienser

Portioner: 8 små smörrebröd
  • färskost eller smör
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • ca 400 g färska räkor med skal
  • 0,8 dl hovmästar-/ gravlaxsås
  • ca 100 g gravad lax i skivor
  • 2 msk finhackad rödlök
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?