Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost
Sillmacka med sparris, brynt smör och citronost. Utsökta ingredienser och ett charmant upplägg gör sillmackan till en vinnare oavsett var och när den serveras!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
Citronost
Sillmacka
För alla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera brödet, välj laktosfritt färskostalternativ, använd laktosfri mjölk eller vatten.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera brödet, välj mjölkfritt färskostalternativ, ersätt mjölk med t ex Solhavre eller vatten.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2010.
Ursula Kalizewska
Nobelpriset till den som uppfann brynt smör! Sillen var lite skarp i smaken, mildrade den genom att blanda fiskbitarna med färskost, crème fraiche, citronskal, citronjuice och persilja. La allt på rostat surdegsbröd. Super i mindre format som förrätt till midsommar.
Betyg 4,4
Jonas C Wahlström
Är ingen sillfantast, men detta var gott! Lite mesigt i kryddning bara, så andra gången drog jag i västerbottenost, dijonsenap, pepparrot och hackad dill i citronosten. Bytte sill mot gravad lax och blandade potatisen med bl a hackade, inlagda rödbetor. Vilket lyft!
Betyg 3,7
Helena Sundström
Sillen var jättegod och smöret gav en underbar smak. Var svårt att ändra på något så gott i andra provlagningen, bytte bara rädisorna till kokta ägg och toppade mackan med gräslök.
Betyg 4,3
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer