Små rårakor med löjromsås
![Små rårakor med löjromsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Små rårakor med löjromsås är en härlig rätt för alla årstider. Gör rårakor på potatis, salt och peppar och servera med en sås av gräddfil, majonnäs, löjrom, lök och peppar. Smaklig måltid!
![Små rårakor med löjromsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
15 portioner
1 kg potatis (1 kg motsvarar ca 10-12 st)
1 tsk salt
peppar
25 g margarin, smör eller olja
Löjromsås
5 dl gräddfil
1 dl lättmajonnäs
200 g löjrom
1 stor finhackad röd eller gul lök
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Tips
Byt ev löjrom mot röd stenbitsrom i såsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 st till 15 portioner. Och varje råraka är på 1 msk grovriven potatis, (ett kilo potatis) Här behövs en korrekturläsning.
Lotta
2022-06-05Finns det nåt godare?
Anna
2017-11-09