Små rårakor med löjromsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Små rårakor med löjromsås

Små rårakor med löjromsås är en härlig rätt för alla årstider. Gör rårakor på potatis, salt och peppar och servera med en sås av gräddfil, majonnäs, löjrom, lök och peppar. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skölj potatisen. Riv den på grova sidan av rivjärn eller i matberedare. Krydda med salt och peppar och rör om.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Klicka i 1 msk potatis per råraka och bred ut dem tunt. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på ett fat.
  3. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och servera den i en skål bredvid rårakorna.

Tips

Byt ev löjrom mot röd stenbitsrom i såsen.

Ingredienser

Portioner: 15
  • 1 kg potatis (1 kg motsvarar ca 10-12 st)
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 25 g margarin, smör eller olja
Löjromsås
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 200 g löjrom
  • 1 stor finhackad röd eller gul lök
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan