Löjromsråraka
Här är ett toppenrecept på löjromsråraka som är löjligt gott. Lyxigt med ljuvliga smaker som du serverar med dillgräddfil, schalottenlök och löjrom. Kan ätas som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt. En riktig succérätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
6 portioner
900 g potatis (fast sort, helst amandine men cecil, ratte och mandelpotatis går också bra)
2 citroner
100 g smör
2 ägg
100 g riven Västerbottensost
ev flingsalt
Tillbehör
200 g löjrom (gärna mer...)
6 schalottenlökar eller 3 bananschalottenlökar
1 dl finskuren dill
ev dillvippa till garnering
3 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har tillagat dessa ända sedan receptet kom. Dvs på nyårsafton sedan 2011.
Charlott
2023-12-28Hej Charlott! Åhh vad roligt att höra och vilken härlig tradition att servera dessa varje nyårsafton. Tack! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Vi gjorde våra på muurikka (eller hur det nu stavas) första omgången höll ihop dåligt så jag tillsatte två ägg till och då blev det superbra!
Anna-lena
2021-08-05Nej, smeten skär sig på grund av smöret och osten bränner fast.
Ann
2018-11-24Hej Ann! Kanske att potatisen är för kall i förhållande till smöret? Alla ingredienser bör vara rumsvarma när smeten görs. TIPS! Det går att steka i en stekpanna istället för våffeljärn. Våffeljärns värme kan ju vara väldigt olika. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-27