Här är ett toppenrecept på löjromsråraka som är löjligt gott. Lyxigt med ljuvliga smaker som du serverar med dillgräddfil, schalottenlök och löjrom. Kan ätas som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt. En riktig succérätt!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2011
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ostalternativ. Ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna-lena
2021-08-05Vi gjorde våra på muurikka (eller hur det nu stavas) första omgången höll ihop dåligt så jag tillsatte två ägg till och då blev det superbra!
Ann
2018-11-24Nej, smeten skär sig på grund av smöret och osten bränner fast.
Redaktionen ICAse
2018-11-27Hej Ann! Kanske att potatisen är för kall i förhållande till smöret? Alla ingredienser bör vara rumsvarma när smeten görs. TIPS! Det går att steka i en stekpanna istället för våffeljärn. Våffeljärns värme kan ju vara väldigt olika. Hälsningar Michelle
Wiveka
2011-10-27Vad är det för järn till löjromsrårakan?