Löjromsråraka

7
5
Löjromsråraka

Här är ett toppenrecept på löjromsråraka som är löjligt gott. Lyxigt med ljuvliga smaker som du serverar med dillgräddfil, schalottenlök och löjrom. Kan ätas som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt. En riktig succérätt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Löjromsråraka

Ingredienser

6 portioner
900 g potatis (fast sort, helst amandine men cecil, ratte och mandelpotatis går också bra)
2 citroner
100 g smör
2 ägg
100 g riven Västerbottensost
ev flingsalt

Tillbehör

200 g löjrom (gärna mer...)
6 schalottenlökar eller 3 bananschalottenlökar
1 dl finskuren dill
ev dillvippa till garnering
3 dl gräddfil

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ostalternativ. Ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna-lena

2021-08-05

Vi gjorde våra på muurikka (eller hur det nu stavas) första omgången höll ihop dåligt så jag tillsatte två ägg till och då blev det superbra!

Ann

2018-11-24

Nej, smeten skär sig på grund av smöret och osten bränner fast.

Redaktionen ICAse

2018-11-27

Hej Ann! Kanske att potatisen är för kall i förhållande till smöret? Alla ingredienser bör vara rumsvarma när smeten görs. TIPS! Det går att steka i en stekpanna istället för våffeljärn. Våffeljärns värme kan ju vara väldigt olika. Hälsningar Michelle

Wiveka

2011-10-27

Vad är det för järn till löjromsrårakan?