Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Ett enkelt sätt att imponera på vännerna. Den tempurafriterade löken blir utomordentlig krispig och fräck att servera på ett vackert fat med vacker rom och krämig gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop mjöl, öl, ägg och olja.
  2. Hetta upp frityroljan till 180 °C.
  3. Skala och skär/skiva löken till ringar. Doppa dem i smeten.
  4. Fritera lökringarna gyllenbruna, 1 -2 minuter. Låt dem rinna av på papper. Salta. Servera lökringarna med löjrom och gräddfil. Garnera med dill.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: bjud med t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl lättöl
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • ca 2 dl rapsolja eller annan neutral olja att fritera i
  • 1 stor gul lök
  • salt
  • 100 g löjrom eller annan rom/kaviar
  • 1 dl gräddfil
  • 4 små dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB