Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

1
0
Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Ett enkelt sätt att imponera på vännerna. Den tempurafriterade löken blir utomordentlig krispig och fräck att servera på ett vackert fat med vacker rom och krämig gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 dl vetemjöl
1 dl lättöl
1 ägg
1 msk olja
ca 2 dl rapsolja eller annan neutral olja att fritera i
1 stor gul lök
salt
100 g löjrom eller annan rom/kaviar
1 dl gräddfil
4 små dillkvistar

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: bjud med t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 250 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden