Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Ett enkelt sätt att imponera på vännerna. Den tempurafriterade löken blir utomordentlig krispig och fräck att servera på ett vackert fat med vacker rom och krämig gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 dl vetemjöl
1 dl lättöl
1 ägg
1 msk olja
ca 2 dl rapsolja eller annan neutral olja att fritera i
1 stor gul lök
salt
100 g löjrom eller annan rom/kaviar
1 dl gräddfil
4 små dillkvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Göstimbal med löjromstopp och skummig dillsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostkex med löjrom
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sesam gourmetknäcke med löjrom, gräddfil och gräslök
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig dillpotatis
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga