Små pumpapajer med grädde och kanel
Gulliga söta pumpapajer i miniformat med kondenserad mjölk, kanel och vispgrädde. Pumpakräm fylls i färdiga krustader och bakas av. En efterrätt som passar perfekt som plockmat till halloween!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
24 st
Pumpapuré
300 g butternutpumpa
1 msk olja
1/2 dl farinsocker
3/4 msk majsstärkelse
1 1/2 tsk malen kanel
3/4 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 ägg
1 förp krustader (à 24 st)
Topping
2 dl vispgrädde
malen kanel att pudra över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st och inkl vispgrädde till topping.
Energi420 KJ / 100 kCal
Fett6 g
Salt0.18 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer
Blir det alldeles för sött ifall man använder halloweenpumpa istället för butternut?
Sasithorn
2024-10-31Hej kan man gör dom en eller två dagar inan o ha dom i kylen tills det är dag seller blir det degit vad tror ni ?
Isabelle
2023-10-25Hej Isabelle! Vi rekommenderar inte att spara dessa i kylen någon längre tid eftersom krustaderna blir fuktiga och blöta. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-09Väldigt konstiga mått i receptet, inte ens hälften av fyllningen gick åt och ändå var krustaderna så fulla att det rann ut....
Mathilde
2019-10-19