Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Små pumpapajer med grädde och kanel

Gulliga söta pumpapajer i miniformat med kondenserad mjölk, kanel och vispgrädde. Pumpakräm fylls i färdiga krustader och bakas av. En efterrätt som passar perfekt som plockmat till halloween!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st minipajer portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pumpapuré: Skala pumpan med kniv. Dela och gröp ur kärnorna. Skär i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pumpan är mjuk. Mixa till en slät puré, låt svalna.
  3. Blanda pumpapuré med socker, majs­stärkelse, kryddor och vaniljpulver i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken och äggen.
  4. Ställ krustaderna på en bakpappersklädd plåt och fördela fyllningen i skalen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills fyllningen satt sig. Låt svalna helt.
  5. Topping: Vispa grädden och spritsa eller klicka på pajerna. Pudra över kanel.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st och inkl vispgrädde till topping.

Ingredienser

Portioner: 24 st minipajer
Pumpapuré
  • 300 g butternutpumpa
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl farinsocker
  • 3/4 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 3/4 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 2 ägg
  • 1 förp krustader (à 24 st)
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • malen kanel att pudra över

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer