Små laxpizzor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Små laxpizzor

Hemlagad pizza är både gott och festligt och kan varieras på många sätt. Dessa småpizzor med lax, spenatröra och smakrik, lagrad ost blir toppen på buffébordet eller som middag till exempel en fredagskväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 10 st.

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör ner olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 1/2 timme.
  2. Fyllning: Förbered fyllningen. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs detta tillsammans i olja några minuter. Salta och peppra.
    Skär laxen i strimlor och riv osten. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Arbeta degen smidig. Dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda degplattor. Lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper. Fördela spenatröra, lax och ost över.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Pensla pizzorna med lite olja, strö över salvia.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 25 g jäst
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
Fyllning
  • 250 g förvälld bladspenat
  • 1 gul lök
  • matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g rökt lax
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salvia
Lägg till i inköpslistan