Små, gröna pajer

Bedårande små gröna pajer, som är perfekta att servera på buffén. Pajerna fylls med en underbar blandning av bland annat fetaost, oliver, crème fraiche och färgsprakande örter som till exempel basilika, timjan och persilja.

Ingredienser
30 stycken
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 dl hackade örter t ex basilika, timjan, persilja
3 - 4 msk vatten
Fyllning
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
200 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
3 ägg
1/2 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
30 gröna oliver
Garnering
färska timjankvistar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en pajdeg på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktisfri crème fraiche och matfett, byt till laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett och använd en mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en stor, vanlig matpaj med detta recept, plus lite broccoli i fyllningen. Lite längre tid i ugnen, men blev oxå jättegott!
Eva
2008-11-07Går det bra att göra pajerna långt i förväg och frysa? Och måste de i så fall värmas när de tinats upp?
Cecilia
2008-04-27Goda varma som kalla.
Jessica
2006-10-10