UNDER 45 MIN | Medel

Sliders med lax, wasabimajo och picklad gurka

Gör grillade mini-laxburgare och servera som tilltugg eller plockmat! Dessa hamburgare i miniformat är både festliga och enkla att laga. Pepprig wasabimajonnäs och frisk picklad gurka gör burgaren komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sliders: Skär laxen i mindre bitar. Lägg i en matberedare med äggvita, panko, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Mixa till en grov smet. Rör ner gräslöken. Forma till ca 8 små burgare (för 4-6 port).
  2. Wasabimajo: Blanda majonnäs och wasabi.
  3. Picklad gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med socker och vinäger.
  4. Sliders: Pensla burgarna med olja och grilla några minuter per sida. Grilla bröden.
  5. Bygg burgaren med bröd, majo, laxburgare och gurka. Servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och sliderbröd.

Näringsvärder är beräknat per portion på 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Sliders
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 liten äggvita (à ca 35 g)
  • 3/4 dl panko
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk finskuren gräslök
  • olja
  • 8 sliderbröd
Wasabimajo
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta
Picklad gurka
  • 1 liten gurka (à ca 300 g)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 3008 kJ / 719 kCal