Slarvsylta på anka

3
0
Slarvsylta på anka

Detta omgjorda recept på slarvsylta av Isabella Morrone hämtar inspiration från det italienska köket och blir perfekt för den som önskar något nytt på årets julbord. Ett rostat bröd, lite olivolja och en rejäl klick av sylta kan få vem som helst att bli hungrig.

Skriv ut
Slarvsylta på anka

Ingredienser

8 bufféportioner
2
ankbröst med skinn (à ca 700 g)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
morot
100 g
pancetta
50 g
smör
1
apelsin
2 dl
vitt vin
5 dl
vatten
3
lagerblad
8
svartpeppar
2
stjärnanis
2
kvistar färsk timjan
1
kvist färsk salvia
1/2 tsk
salt
2 krm
malen svartpeppar

Till servering

stekt surdegsbröd
flingsalt
cornichons

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Fakta

Varför äter vi sylta vid jul?
Sylta har sitt ursprung från medeltiden och fick sitt namn från sättet man tog vara på de delar som blev över, så kallade Slarver, efter att man styckat de större köttdelarna. Namnet har sedan dess fått en generell betydelse för att konservera i socker.

Tips

För mer apelsinsmak tillsätt 1/2 msk rivet apelsinskal samtidigt som apelsinsaften (för 8 bufféport).
Stek brödet och gnugga det efter stekning med en vitlöksklyfta, ringla över en god olivolja och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept