Slarvsylta på anka

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Slarvsylta på anka

Detta omgjorda recept på slarvsylta av Isabella Morrone hämtar inspiration från det italienska köket och blir perfekt för den som önskar något nytt på årets julbord. Ett rostat bröd, lite olivolja och en rejäl klick av sylta kan få vem som helst att bli hungrig.

Slarvsylta på anka

Ingredienser

8 bufféportioner
2 ankbröst med skinn (à ca 700 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
100 g pancetta
50 g smör
1 apelsin
2 dl vitt vin
5 dl vatten
3 lagerblad
8 svartpeppar
2 stjärnanis
2 kvistar färsk timjan
1 kvist färsk salvia
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Till servering

stekt surdegsbröd
flingsalt
cornichons

Gör så här

Fakta:
Varför äter vi sylta vid jul?
Sylta har sitt ursprung från medeltiden och fick sitt namn från sättet man tog vara på de delar som blev över, så kallade Slarver, efter att man styckat de större köttdelarna. Namnet har sedan dess fått en generell betydelse för att konservera i socker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga