Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hemgjorda snickers "bites"

Att göra hemgjorda snickers från grunden är pyssligt, men väl värt insatsen. Ett lyckat resultat kräver att du har koll på temperaturen och inte stressar. Gör sockerlagen och marängen till nougaten samtidigt så går det smidigare. Ett godis att impa med!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 36 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nougat: Olja in sidorna av en rektangulär form, ca 16 x 24 cm. Täck med bakplåtspapper. Strö lite florsocker på bottnen.
  2. Gör sockerlag och maräng samtidigt. Blanda 4 1/2 dl socker, glykossirap, honung och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockerlagen är 150°C. Under uppkoket, vispa äggvitorna i en köksassistent till ett vitt skum. Tillsätt 3/4 dl socker, lite i taget, och vispa till en fast maräng.
  3. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning. Gör detta i omgångar under ca 2 minuter.
  4. Öka hastigheten och vispa nougaten tills den är ljummen och börjar kännas lite seg. Gör ett test genom att doppa fingrarna i olja och ta upp en bit och rulla. Håller den formen och stelnar lite lätt är den klar.
  5. Doppa en slickepott i olja och ös över den sega massan i formen. Pudra florsocker och platta till den så att den blir jämn och fin. Låt svalna helt i rumstemperatur.
  6. Kola: Koka grädde, socker, glykossirap och smör i en kastrull på medelvärme till 121-123°C. Rör då och då. Ta från värmen.
  7. Blanda ner nötterna. Häll kolan över den avsvalnade nougaten. Låt stelna minst 3-4 timmar i rumstemperatur.
  8. Choklad: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron.
  9. Lyft upp nougat- och kolabiten ur formen och lägg på en skärbräda. Stryk över ett tunt lager med smält choklad. Låt stelna i rumstemperatur.
  10. Skär avlånga bitar med en varm kniv, ca 5 x 2 cm. Slå gärna in dem i smörpapper. Förvara torrt i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 36 stycken.

Ingredienser

Portioner: ca 36 st
  • rapsolja (till formen)
  • florsocker (till formen)
Nougat
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl glykossirap
  • 2 dl flytande honung
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 3/4 dl strösocker
Kola
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl glykossirap (1/2 dl motsvarar 70 g)
  • 2 msk ljus sirap (2 msk motsvarar 40 g)
  • 30 g smör
  • 2 dl hackade salta jordnötter
Choklad
  • 150 g mörk choklad (70 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 694 kJ / 261 kCal