Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Skummig majssoppa

Bedårande och skummig majssoppa med mandelpotatis, gul lök och vitlök. Servera som en aptitretare eller som huvudrätt med färskt nybakat bröd. Aromatisk, matig och utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna lök och potatisarna. Skala och finhacka vitlöksklyftor. Fräs alltsammans med majsen i lite olja i en gryta.
  2. Häll på höns- eller grönsaksbuljong och koka i 15-20 minuter, tills potatisen känns mjuk.
  3. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar, saft och raspat skal av lime.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar, gärna mandelpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • olja till stekning
  • 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vetegarisk (tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • saft och raspat skal av 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer