Skummig majssoppa
![Skummig majssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Bedårande och skummig majssoppa med mandelpotatis, gul lök och vitlök. Servera som en aptitretare eller som huvudrätt med färskt nybakat bröd. Aromatisk, matig och utsökt!
![Skummig majssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 potatisar, gärna mandelpotatis
2 vitlöksklyftor
1 burk majskorn (à 340 g)
olja till stekning
1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vetegarisk (tärning + vatten)
salt och peppar
saft och raspat skal av 1 lime
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer