Skördeburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skördeburgare

Skördeburgare är en variant av hamburgare, med flera goda nyttiga grönsaker till. Stek köttfärsbiffar och skivor av lantbröd och bygg en burgare med lök, paprika och squash i skivor. Blanda fetaost eller ädelost i såsen efter tycke och smak. Gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i skivor. Blanda ihop såsen.
  2. Krydda färsen med salt, peppar och oregano. Forma 8 tunna biffar (för 4 port). Stek dem i smör ca 2 minuter på varje sida.
  3. Stek brödet i smör eller rosta det.
  4. Lägg bröden på tallrikar och lägg på biffarna och grönsakerna. Klicka på såsen. Servera med en sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk smör
  • 4 skivor lantbröd
Sås
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g fetaost eller ädelost
Lägg till i inköpslistan