Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skördebröd

Skördebröd är ett härligt bröd som både går att baka ut som en limpa och som småbullar. Det innehåller grahamsmjöl, jäst, vatten, olja, salt, sirap och vetemjöl. Gott till både frukost och till soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll grahamsmjölet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det kokande över mjölet. Låt svalna till 37°C. Smula i jästen och tillsätt olja, salt, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Ta upp degen och knåda ordentligt. Ta undan en liten bit av degen till garnering. Forma den stora degdelen till en rund bulle (för 1 bröd). Lägg den på en bakpappersklädd plåt.
  3. Gör axblommor som dekoration av degrester och lägg på. Låt jäsa övertäckt ytterligare 20 min. Grädda i 175°C, ca 45 min. Täck ev om brödet blir mörkt.
  4. Knacka bullen, låter det ihåligt är brödet färdigt. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 msk sirap
  • 8 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan