Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skogssvampsrisotto

Skogssvampsrisotto är en underbar maträtt baserad på ris och skogens svamp (kantareller, Karl-Johan svamp) och krämig parmesanost. Servera risotton omedelbart efter tillagningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs svampen i olja och krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka löken. Smält hälften av matfettet och fräs löken tills den är genomskinlig.
  3. Rör ner riset och rör om så att varje riskorn får en hinna av fett. Häll på buljong så att det knappt täcker. Koka upp och låt det knappt sjuda.
  4. Rör försiktigt tills riset har sugit upp nästan all buljong. Klicka ner resten av smöret, osten och svampen. Rör om försiktigt. Servera omedelbart.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g blandad svamp t ex Karl-Johan och kantareller
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl svampbuljong (tärning + vatten)
  • 75 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer