Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka

Har du tänkt laga till en stek? Varför inte testa det här receptet på skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka! Skinksteken är riktigt god och går alldeles utmärkt att servera till större sällskap.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Ingredienser
4 portioner
1 skinkstek eller fläskbog (1 skinkstek motsvarar ca 800 g)
1/2 gul lök
3 msk smör till stekning
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl kalvbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 msk söt sojasås, ketjap manis
2 msk ansjovisspad
1/2 dl finhackad persilja
2 msk ljus maizenaredning
Till servering
potatismos
saltgurkor
grönsaker t ex morötter, sockerärtor och fänkål
Gör så här
00:50:00
00:10:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stGott recept! Behövde inte mer tid än det står i receptet för steken. Tog knappt en timme att få rätt temperatur. Steken behöver mer tid förstås, om den är större...
Sofie
Suveränt god stek allra helst såsen.
Rune
Detta är en stor favorit hos hela familjen.....Toppen när man är många....instämmer med att tiden för steken är betydligt längre än det står här.
Josefin
Detta är en stor favorit hos hela familjen.....Toppen när man är många....
Josefin
Steken behöver längre tid i ugnene, rekomenderarr att man använder tremometer. Dock väl värt väntan, mycket gott. serveret till pojkvän och släkt och den vart mycket populär, särkilt såsåsen.
Marie-louise
Efter 50 minuter i ugnen var steken fortfarande rå innuti, och det inte lite, dubbla tiden krävs. Såsen var dock mycket god.
Jenny