Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Betyg 3.8 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Att tillaga skinka i lergryta gör köttet både saftigt och fyller det med fina smaker från dess sällskap av äpplen, ingefära, katrinplommon och juice. Den syrliga smaken från äppeljuicen går väl ihop med skinkans sälta och de söta plommonen.

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g benfri skinkstek
2 äpplen
ca 3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
12 urkärnade katrinplommon
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning

Gör så här

00:15:00
01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Underbart gott, speciellt med en god sås till!

    Tulle

  • Toppen!!!

    Annelie

  • Har gjort den tidigare..Blev succe'

    Jane

  • Blir perfekt

    Anita

Testa liknande recept

  • Lafitas plommon- och äppelfläsk
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grekisk skinkstek
    Betyg 3.8 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktkyckling i ugn eller lergryta
    Betyg 2.8 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtkryddad färsk salsiccia
    Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad