Skinkskivor med varm rissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkskivor med varm rissallad

Skinkskivor med varm rissallad är ett nyttigt middagsalternativ med färsk, skivad och grillad skinka som smakar toppen. Den varma salladen som utgörs av kinamix och isbergssallad tillsätter du sötma och syrlighet med hackade päron och en vinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla köttet med olja blandad med salt och peppar och gärna soja. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna ca 4 minuter per sida. Tillaga kinamixen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, kärna ur och tärna päronet. Skölj och strimla sallaten. Vänd ner päron och sallat i den färdiga kinamixen och häll över vinägretten.
    Servera de grillade skinkskivorna med salladen samt bröd.

För alla

Uteslut sojan till pensling och byt ut den mot samma mängd balsamvinäger om du inte tål soja.

Tips

Egen vinägrett gör du av 3 msk olja gärna oliv-, 1 msk vinäger, 1 tsk fransk senap, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 påse djupfryst kinamix (à 500 g)
  • 2 päron
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 3 msk vinägrettdressing (färdig eller från flaska)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2174 kJ / 514 kCal
Läs mer om näringsvärden