Skinkschnitzlar med ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkschnitzlar med ost

Enkla skinkschnitzlar gör du med kokt och skivad skinka som läggs dubbelt med lite ost emellan. Schnitzlarna paneras med lite ströbröd innan de hastigt steks i panna och sedan serveras med lite potatis och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ihop skinkskivorna två och två med två ostskivor emellan. Vänd i ströbröd. Krydda med salt och citronpeppar efter tycke och smak.
  2. Stek hastigt så att osten smälter. Servera genast med potatis och en sallad, t ex en ljummen sallad gjord på kokt, skivad potatis som varvas med rödlök och tomatskivor och en sås gjord på 1 dl gräddfil och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Tips

För den som önskar en tjockare, panering kan "schnitzlarna" först vänds i uppvispat ägg innan de paneras med ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 tunna skivor kokt skinka
  • 16 skivor ost t ex grevé
  • ströbröd
  • salt
  • citronpeppar
  • matfett till stekning
Lägg till i inköpslistan