Skinkpytt med squash och oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skinkpytt med squash och oliver

Ett gott och enkelt middags- och lunchrecept. Du lagar till en pytt av skinka tillsammans med squash och oliver. Servera den varma skinkpytten tillsammans med en sallad och en god sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj potatisen noga i ljummet vatten så att all stärkelse försvinner. Låt potatisen rinna av. Stek potatisen mjuk i hälften av matfettet i en stekpanna eller -gryta.
  2. Skär skinkan i små tärningar. Skölj och tärna squashen smått. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Stek skinkan i resten av matfettet i en stekpanna. Tillsätt squash och purjolök och låt fräsa med några min.
  4. Strimla tomaterna. Blanda ner den färdigstekta potatisen, tomater och oliver i pannan.
  5. Krydda med salt och peppar och strö över rikligt med persilja. Servera pytten med inlagd gurka och worchestersås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 1 squash (1 st motsvarar ca 250 g)
  • 1 purjolök
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • ca 20 svarta oliver med kärnor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan