Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Skinkpytt med senapskräm

Pyttipanna är den perfekta vardagsmaten eftersom man tar vad man har i kylen. I detta snabba recept på skinkpytt kan du ta genvägen med tärnad, fryst potatis och strimlad skinka. Klassiska smaker som toppas med sojabönor och en god senapskräm. Servera gärna med stekt ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och hacka löken. Stek den och skinkan i hälften av margarinet, krydda med timjan. Lägg upp på en tallrik. 
  4. Stek potatisen i resten av margarinet och krydda med salt och peppar. Vänd ner sojabönorna mot slutet och låt det bli varmt. Vänd ner skinka och lök.
  5. Servera pytten med senapskrämen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Servera gärna med stekt ägg och riven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gul lök
  • 200 g strimlad skinka
  • 800 g tärnad, fryst potatis
Att ha hemma
  • 2 msk senap
  • salt och peppar
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 538 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept