Skinkpasta med tomatpesto
Tomatpesto kan krydda upp vilken pastarätt som helst, och i detta fall är det inget undantag. Strimlad skinka steks med lök i pannan, innan de får sällskap av tomatpesto, grädde, majsstärkelse och vatten. Låt det puttra lite för bästa konsistens, och servera sedan med den roliga pastan trottole!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g skinkschnitzel
1 gul lök
1/2 msk olja
3 msk pesto tomat
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
4 port pasta (gärna trottole)
1 kruka röd och grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3157 KJ / 756 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer