UNDER 30 MIN | Medel

Skinkpasta med tomatpesto

Tomatpesto kan krydda upp vilken pastarätt som helst, och i detta fall är det inget undantag. Strimlad skinka steks med lök i pannan, innan de får sällskap av tomatpesto, grädde, majsstärkelse och vatten. Låt det puttra lite för bästa konsistens, och servera sedan med den roliga pastan trottole!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Stek kött och lök i en stekpanna i oljan.
  3. Tillsätt tomatpesto, grädde, vatten och majsstärkelsen utrörd i vattnet. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera pastan med skinksåsen och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinkschnitzel
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 3 msk pesto tomat
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 1 kruka röd och grön sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3157 kJ / 756 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept