Skinkpasta med tomatpesto

4
0
Skinkpasta med tomatpesto

Tomatpesto kan krydda upp vilken pastarätt som helst, och i detta fall är det inget undantag. Strimlad skinka steks med lök i pannan, innan de får sällskap av tomatpesto, grädde, majsstärkelse och vatten. Låt det puttra lite för bästa konsistens, och servera sedan med den roliga pastan trottole!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Skinkpasta med tomatpesto

Ingredienser

4 portioner
600 g
skinkschnitzel
1
gul lök
1/2 msk
olja
3 msk
pesto tomat
2 1/2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
vatten
2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna trottole)
1
kruka röd och grön sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3157 KJ / 756 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept