Skinkgryta med paprika och champinjoner

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
3
Skinkgryta med paprika och champinjoner

Uppskattar vi alla inte en krämig och lättlagad gryta till middag? Salt skinka steks i pannan och blandas sedan med delade champinjoner och grädde. Smak av rosmarin och peppar får rätten att höjas ytterligare!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Skinkgryta med paprika och champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Skinkgryta

250 g  champinjoner
2 tsk  olja
ca 500 g  färsk strimlad skinka
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
2 dl  mjölk
1/2 msk  majsstärkelse
2 1/2 dl  vispgrädde
1/2 tsk  rosmarin

Till servering

1   röd paprika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite kinesisk eller japansk soja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Tog mejram istället för rosmarinen

Ingela

2023-04-13

Gott, enkelt och perfekt att frysa i matlådor

Mathilda

2018-12-19

Gott och enkelt recept men en halv buljongtärning krävdes för att få till smaken

Malin

2018-09-05

Näringsvärde per portion

Energi2965 KJ / 707 kCal
Fett36 g
Salt6.5 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Ostfyllda skinktorn
Betyg 2.7 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkpasta med tomat och ricottasås
Betyg 3.1 av 5.
82 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med salami och skinka
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkpasta med broccoli
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med ost- och skinksås
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makaronipudding med skinka och tomat
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga