Skinkgryta med paprika och champinjoner
![Skinkgryta med paprika och champinjoner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186078/cf_259/skinkgryta_med_paprika_och_champinjoner.jpg)
Uppskattar vi alla inte en krämig och lättlagad gryta till middag? Salt skinka steks i pannan och blandas sedan med delade champinjoner och grädde. Smak av rosmarin och peppar får rätten att höjas ytterligare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
![Skinkgryta med paprika och champinjoner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186078/cf_259/skinkgryta_med_paprika_och_champinjoner.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Skinkgryta
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g färsk strimlad skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk rosmarin
Till servering
1 röd paprika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av grytan med lite kinesisk eller japansk soja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2965 KJ / 707 kCal
Fett36 g
Salt6.5 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Kommentarer
Gott! Tog mejram istället för rosmarinen
Ingela
2023-04-13Gott, enkelt och perfekt att frysa i matlådor
Mathilda
2018-12-19Gott och enkelt recept men en halv buljongtärning krävdes för att få till smaken
Malin
2018-09-05