Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkgryta med paprika och champinjoner

Uppskattar vi alla inte en krämig och lättlagad gryta till middag? Salt skinka steks i pannan och blandas sedan med delade champinjoner och grädde. Smak av rosmarin och peppar får rätten att höjas ytterligare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skinkgryta: Skär varje champinjon i 4 delar på längden och stek dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik.
  3. Stek köttet i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.  
  4. Lägg tillbaka svampen i stekpannan. Blanda mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde och rosmarin och låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Till servering: Skär paprikan i skivor. Servera grytan med ris och paprika.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite kinesisk eller japansk soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Skinkgryta
  • 250 g champinjoner
  • 2 tsk olja
  • ca 500 g färsk strimlad skinka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk rosmarin
Till servering
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2965 kJ / 707 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer