Skinkgryta med paprika och champinjoner
Uppskattar vi alla inte en krämig och lättlagad gryta till middag? Salt skinka steks i pannan och blandas sedan med delade champinjoner och grädde. Smak av rosmarin och peppar får rätten att höjas ytterligare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Skinkgryta
250 g champinjoner
2 tsk olja
ca 500 g färsk strimlad skinka
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk rosmarin
Till servering
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2965 KJ / 707 kCal
Fett36 g
Salt6.5 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Kommentarer
Gott! Tog mejram istället för rosmarinen
Ingela
2023-04-13Gott, enkelt och perfekt att frysa i matlådor
Mathilda
2018-12-19Gott och enkelt recept men en halv buljongtärning krävdes för att få till smaken
Malin
2018-09-05