Skinkgryta med paprika och champinjoner

10
2
Skinkgryta med paprika och champinjoner

Uppskattar vi alla inte en krämig och lättlagad gryta till middag? Salt skinka steks i pannan och blandas sedan med delade champinjoner och grädde. Smak av rosmarin och peppar får rätten att höjas ytterligare!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Skinkgryta med paprika och champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Skinkgryta

250 g
champinjoner
2 tsk
olja
ca 500 g
färsk strimlad skinka
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 tsk
rosmarin

Till servering

1
röd paprika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite kinesisk eller japansk soja.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mathilda

2018-12-19

Gott, enkelt och perfekt att frysa i matlådor

Malin

2018-09-05

Gott och enkelt recept men en halv buljongtärning krävdes för att få till smaken

Näringsvärde per portion

Energi 2965 KJ / 707 kCal
Fett 36 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept