Skinkgryta med majs och paprika
Denna här grytan går hem hos både stora och små. Färdigstrimlad skinka går snabbt att steka och tillsammans med den söta majsen, grädden och paprikapulver bli det en riktigt smarrig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 msk olja
600 g strimlad färsk skinka
150 g majskorn
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 köttbuljongtärning
2 tsk paprikapulver
1 röd paprika
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Krydda gärna grytan med någon ört, tex timjan eller oregano.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater61 g
Protein38 g
Kommentarer
Lite cayennepeppar och oregano gjorde susen //Christer
Christer
2022-06-08Hade i creme fraiche och soja också.
Ida
2019-10-01