Skinkgryta med majs och paprika

12
2
Skinkgryta med majs och paprika

Denna här grytan går hem hos både stora och små. Färdigstrimlad skinka går snabbt att steka och tillsammans med den söta majsen, grädden och paprikapulver bli det en riktigt smarrig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Skinkgryta med majs och paprika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 msk olja
600 g strimlad färsk skinka
150 g majskorn
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 köttbuljongtärning
2 tsk paprikapulver
1 röd paprika
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Krydda gärna grytan med någon ört, tex timjan eller oregano.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Christer

2022-06-08

Lite cayennepeppar och oregano gjorde susen //Christer

Ida

2019-10-01

Hade i creme fraiche och soja också.

Näringsvärde per portion

Energi 2382 KJ / 569 kCal
Fett 18 g
Salt 5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden