UNDER 30 MIN | Medel

Skinkgryta med majs och paprika

Denna här grytan går hem hos både stora och små. Färdigstrimlad skinka går snabbt att steka och tillsammans med den söta majsen, grädden och paprikapulver bli det en riktigt smarrig måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och klyfta löken. Stek den i lite av oljan i en stor gryta. Lägg upp löken på en tallrik. Bryn skinkan i resten av oljan i grytan och häll tillbaka löken. Tillsätt majsen med spadet, mjölk och grädden blandad med majsstärkelsen. Smula i buljongtärningen och krydda med paprikapulver. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Skär paprikan i små tärningar och vänd ner i grytan eller servera bitarna kalla till. 
  4. Servera grytan med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Krydda gärna grytan med någon ört, tex timjan eller oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 600 g strimlad färsk skinka
  • 150 g majskorn
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2382 kJ / 569 kCal