Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Annikas trädgårdssallad

Annikas trädgårdssallad är en fräsch, krispig och nötig sallad med smakfulla ingredienser som bladsallad, ruccola, solrosskott, pumpakärnor och fetaost. Salladen är trevlig att äta som tillbehör till en måltid eller som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka och skölj salladsbladen och solrosskotten. Låt torka på hushållspapper.
  2. Strimla salladslöken och skär gurkan i stavar. Tärna/ smula fetaosten. Blanda en luftig sallad på ett stort fat. Strö över fetaost och pumpakärnor.
  3. Rör ihop en vinägrett på citronjuice, oliv- eller pumpakärnsolja, salt och peppar. Ringla över vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bladsalladshuvud
  • 2 dl ruccolablad
  • 2 dl späda salladsblad (sk baby leaf-sallad)
  • 2 1/2 dl solrosskott
  • 4 salladslökar
  • 1 gurka
  • 150 g fetaost
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk pumpakärnsolja eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1426 kJ / 341 kCal
Läs mer om näringsvärden