Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Skinka med tonfisksås

Skinka med tonfisksås - en snabb och lättlagad rätt för kvällsmaten. Servera skinkan skuren i skivor med kokt potatis, kapris och en god och smakrik tonfisksås med stänk av citron. Blir det mat över har du lunchlådan klar.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gaffelmosa tonfisken med majonnäs och citronsaft. Späd med buljongen till krämig såskonsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  2. Skär skinkan i tunna skivor. Servera både skinkan och såsen ljummen, helst inte helt kylskåpskall.
  3. Nykokt potatis och någon liten kokt primör i form av sockerärter eller morötter passar bra till. Garnera med kapris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk skinka
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl hönsbuljong (av tärning)
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • kapris
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info