Skink- och rotfruktsgryta

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Skink- och rotfruktsgryta

Letar du en snabb måltid till middag? Prova då denna mumsiga skink- och rotfruktsgryta med härlig kräm. Koka dina rotfrukter mjuka före du tillsätter din rökta skinka och dukar fram den rykande heta grytan med den läckra äppel- och kumminkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Skink- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner

Skink- och rotfruktsgryta

1 kg soppgrönsaker (t ex morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk finhackad färsk timjan alt torkad timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk salt
500 g rökt skinka i hel bit

Äppel- och kumminkräm

2 dl crème fraiche
1 syrligt äpple
1 msk dijonsenap
1 tsk malen kummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koka julskinka
Betyg 4.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikasoppa med rökta strimlor
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokt skinka med örter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sej under citron- och chutneytäcke
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga