Skink- och rotfruktsgryta

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Skink- och rotfruktsgryta

Letar du en snabb måltid till middag? Prova då denna mumsiga skink- och rotfruktsgryta med härlig kräm. Koka dina rotfrukter mjuka före du tillsätter din rökta skinka och dukar fram den rykande heta grytan med den läckra äppel- och kumminkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Skink- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner

Skink- och rotfruktsgryta

1 kg  soppgrönsaker (t ex morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök)
2   gula lökar
4   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2   lagerblad
1 msk  finhackad färsk timjan alt torkad timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk  salt
500 g  rökt skinka i hel bit

Äppel- och kumminkräm

2 dl  crème fraiche
1   syrligt äpple
1 msk  dijonsenap
1 tsk  malen kummin
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koka julskinka
Betyg 4.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokt skinka med örter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sej under citron- och chutneytäcke
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med persiljetäcke
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga