Skink- och rotfruktsgryta

4
0
Skink- och rotfruktsgryta

Letar du en snabb måltid till middag? Prova då denna mumsiga skink- och rotfruktsgryta med härlig kräm. Koka dina rotfrukter mjuka före du tillsätter din rökta skinka och dukar fram den rykande heta grytan med den läckra äppel- och kumminkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Skink- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner

Skink- och rotfruktsgryta

1 kg soppgrönsaker (t ex morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk finhackad färsk timjan alt torkad timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk salt
500 g rökt skinka i hel bit

Äppel- och kumminkräm

2 dl crème fraiche
1 syrligt äpple
1 msk dijonsenap
1 tsk malen kummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer