Skink- och rotfruktsgryta

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Skink- och rotfruktsgryta

Letar du en snabb måltid till middag? Prova då denna mumsiga skink- och rotfruktsgryta med härlig kräm. Koka dina rotfrukter mjuka före du tillsätter din rökta skinka och dukar fram den rykande heta grytan med den läckra äppel- och kumminkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Skink- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner

Skink- och rotfruktsgryta

1 kg  soppgrönsaker (t ex morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök)
2   gula lökar
4   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2   lagerblad
1 msk  finhackad färsk timjan alt torkad timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk  salt
500 g  rökt skinka i hel bit

Äppel- och kumminkräm

2 dl  crème fraiche
1   syrligt äpple
1 msk  dijonsenap
1 tsk  malen kummin
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koka julskinka
Betyg 4.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokt skinka med örter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med päronsalsa
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej under citron- och chutneytäcke
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med persiljetäcke
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga