Skink- och rotfruktsgryta
Letar du en snabb måltid till middag? Prova då denna mumsiga skink- och rotfruktsgryta med härlig kräm. Koka dina rotfrukter mjuka före du tillsätter din rökta skinka och dukar fram den rykande heta grytan med den läckra äppel- och kumminkrämen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
Skink- och rotfruktsgryta
1 kg soppgrönsaker (t ex morötter, palsternacka, rotselleri och purjolök)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
1 msk finhackad färsk timjan alt torkad timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk salt
500 g rökt skinka i hel bit
Äppel- och kumminkräm
2 dl crème fraiche
1 syrligt äpple
1 msk dijonsenap
1 tsk malen kummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer