Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skink- och rispanna

En snabblagad och utsökt rispanna med rökt skinka, lagrad ost och knaprig paprika. Risgrytan smakar som bäst tillsammans med en klick chilisås och riven isbergssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg riset i en traktörpanna. Häll över hönsbuljongen. Låt koka under lock ca 10 min.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, gärna i olika färger. Strimla skinkan. Skär osten i stavar. Lägg paprika, skinka och ost på det halvfärdiga riset. Låt koka under lock ytterligare ca 10 min.
  3. Servera direkt ur pannan, gärna med en klick chilisås. Finstrimlad isbergssallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 paprikor (gärna olika färger)
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g lagrad ost (t ex Grevé)
  • ev chilisås
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?