Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Betyg 4.2 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Ingredienser

10 portioner
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)

Till servering

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Klurar på detta med hållbarhet i kylen. Anges några dagar eller max en vecka. När jag köper inläggningar i Kåseberga anges det mycket längre hållbarhet, upptill tre, fyra veckor. Kollade och ser att de använder Natriumbensoat (E211) som konserveringsmedel. Checkade på 5-minuterssillen (Abba) och den har också E211 i sin förpackning. Så, min fråga. Kan jag använda 5-minuterssilen och förvänta mig att den håller 3-4 veckor i kylen? Eller måste jag addera ytterligare natriumbensomat? Mvh // Bengan

    Bengt

    Hej Bengt! Vi skriver så pass kort hållbarhet eftersom man blandar i färska örter och citronsaft som kan göra att sillen jäser eller att örterna kanske till och med möglar. Jag kan dessvärre inte svara på om konserveringsmedel hjälper för att skydda mot dessa defekter. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Receotet ser läckert ut men jag tycker det är synd att ni inte anger den verkliga mängden sill i receptet till alla som vill använda saltsill och avsalta ajälv i stället för att köpa den dyra 5-minuterssillen.

    Jan

    Tack Jan för din fråga! En förp 5-minutersill avrunnen vikt motsvarar ca 210 g sill, så i detta recept har vi använt ca 420 g sill. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mild och god

    Stefan

  • Hej, hur stor burk behöver man för detta recept? 1 liter eller större?

    Miguel

  • Hur länge står sig den färdiga sillen i kylskåp?

    Katharina

    Hej Katharina! Om du väntar med att blandar i örterna så håller den upp till en vecka. Annars håller den 3-4 dagar. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Går det lika bra med inläggningssill på minuten? Från Lidl. Märke Nautica

    Hildegard

    Hej Hildegard! Nu känner jag inte till sillarna från Lidl men det borde väl fungera. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur många portioner är det för att fylla en glasburk som på bilden?

    Felice

    Hej Felice! Det är 10 portioner skulle jag gissa, alltså två förpackningar sill. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Valde creme fraiche istället och tog pyttelite socker 🙏

    Bertil

  • Jodå. Men jag gör om receptet lite. Ok sill men……

    Christina

  • Supersmarrig "sås"! Jag gjorde egen majonnäs på smält osaltat smör = riktig smakhöjare. Bytte ut gräddfilen mot creme fraiche och spädde ut med några skvättar vispgrädde. SÅ gott!

    Marlene

Testa liknande recept

  • Senapssill
    Betyg 4.1 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med dill och rödlök
    Betyg 4.4 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brantevikssill
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med Västerbottensost
    Betyg 4.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med fänkål och dragon
    Betyg 2.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad