Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stKlurar på detta med hållbarhet i kylen. Anges några dagar eller max en vecka. När jag köper inläggningar i Kåseberga anges det mycket längre hållbarhet, upptill tre, fyra veckor. Kollade och ser att de använder Natriumbensoat (E211) som konserveringsmedel. Checkade på 5-minuterssillen (Abba) och den har också E211 i sin förpackning. Så, min fråga. Kan jag använda 5-minuterssilen och förvänta mig att den håller 3-4 veckor i kylen? Eller måste jag addera ytterligare natriumbensomat? Mvh // Bengan
Bengt
Hej Bengt! Vi skriver så pass kort hållbarhet eftersom man blandar i färska örter och citronsaft som kan göra att sillen jäser eller att örterna kanske till och med möglar. Jag kan dessvärre inte svara på om konserveringsmedel hjälper för att skydda mot dessa defekter. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Receotet ser läckert ut men jag tycker det är synd att ni inte anger den verkliga mängden sill i receptet till alla som vill använda saltsill och avsalta ajälv i stället för att köpa den dyra 5-minuterssillen.
Jan
Tack Jan för din fråga! En förp 5-minutersill avrunnen vikt motsvarar ca 210 g sill, så i detta recept har vi använt ca 420 g sill. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mild och god
Stefan
Hej, hur stor burk behöver man för detta recept? 1 liter eller större?
Miguel
Hur länge står sig den färdiga sillen i kylskåp?
Katharina
Hej Katharina! Om du väntar med att blandar i örterna så håller den upp till en vecka. Annars håller den 3-4 dagar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Går det lika bra med inläggningssill på minuten? Från Lidl. Märke Nautica
Hildegard
Hej Hildegard! Nu känner jag inte till sillarna från Lidl men det borde väl fungera. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur många portioner är det för att fylla en glasburk som på bilden?
Felice
Hej Felice! Det är 10 portioner skulle jag gissa, alltså två förpackningar sill. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Valde creme fraiche istället och tog pyttelite socker 🙏
Bertil
Jodå. Men jag gör om receptet lite. Ok sill men……
Christina
Supersmarrig "sås"! Jag gjorde egen majonnäs på smält osaltat smör = riktig smakhöjare. Bytte ut gräddfilen mot creme fraiche och spädde ut med några skvättar vispgrädde. SÅ gott!
Marlene