Skärets fisksoppa
Skärets fisksoppa är en riktig pärla! Med filéer av lax eller torsk, läckra havskräftor, räkor, havsstänkta blåmusslor, grönsaker och saffran blir detta en fantastisk fisk- och skaldjurssoppa. Servera med aioli, bröd och en smakrik ost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé t ex lax eller torsk
4 havskräftor (kan uteslutas)
20 blåmusslor (skalade på burk går utmärkt)
20 skalade räkor
Soppan
1 fänkål
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
1/2 stjälk selleri
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 flaska vitt vin (à 375 ml)
1/2 dl tomatpuré
1 g saffran (1 g motsvarar 2 pkt)
1 msk smör
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
1 tsk hackad färsk timjan eller torkad (1 tsk färsk motsvarar 1 krm torkad timjan)
2 lagerblad
Aioli
2 - 3 vitlöksklyftor
1 ägg
2 krm salt
2 dl rapsolja eller majsolja
1/2 krm kajennpeppar
Till servering
1 dl riven lagrad svensk ost
rostat vitlöksbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mixa soppan innan fisken läggs i.
Stefan
2024-10-13Absolut den godaste fisksoppa man kan tänka sig.
Marianne
2020-07-29Hej Marianne! Så roligt att höra! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-30Bästa receptet på fisksoppa!
Britt-marie
2017-04-10