Skärets fisksoppa

47
5
Skärets fisksoppa

Skärets fisksoppa är en riktig pärla! Med filéer av lax eller torsk, läckra havskräftor, räkor, havsstänkta blåmusslor, grönsaker och saffran blir detta en fantastisk fisk- och skaldjurssoppa. Servera med aioli, bröd och en smakrik ost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Skärets fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g fiskfilé t ex lax eller torsk
4 havskräftor (kan uteslutas)
20 blåmusslor (skalade på burk går utmärkt)
20 skalade räkor

Soppan

1 fänkål
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
1/2 stjälk selleri
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 flaska vitt vin (à 375 ml)
1/2 dl tomatpuré
1 g saffran (1 g motsvarar 2 pkt)
1 msk smör
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
1 tsk hackad färsk timjan eller torkad (1 tsk färsk motsvarar 1 krm torkad timjan)
2 lagerblad

Aioli

2 - 3 vitlöksklyftor
1 ägg
2 krm salt
2 dl rapsolja eller majsolja
1/2 krm kajennpeppar

Till servering

1 dl riven lagrad svensk ost
rostat vitlöksbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Marianne

2020-07-29

Absolut den godaste fisksoppa man kan tänka sig.

Redaktionen ICAse

2020-07-30

Hej Marianne! Så roligt att höra! Hälsningar Michelle

Britt-marie

2017-04-10

Bästa receptet på fisksoppa!

Maria

2008-08-31

Ljuvligt gott!