Gudomliga, ugnsbakade havskräftor serverade med vitlöksbröd. Mixa ihop vitt vin, vitlök, persilja, äggulor och smaklig parmesan till en fyllig dressing. Gratinera dina havskräftor i ugn med den ljuvliga dressingen.
Ingredienser
4 portioner
12
fina havskräftor
Dressing
1/2
dl
grovt hackad dill
1/2
dl
grovt hackad persilja
2
dl
olivolja
2
dl
vitt vin
6
vitlöksklyftor
1 1/2
dl
riven parmesan
2
äggulor
salt och peppar
Till servering
vitlöksbröd
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein. Gör glutenfri: välj glutenfritt vitlöksbröd. Gör laktosfri: välj laktosfritt vitlöksbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
7
1 st
Kommentar
Katja
2019-02-10
Vilket sorts vitt vin rekommenderas till detta recept?
Redaktionen ICAse
2019-02-11
Hej Katja!
Vi skulle rekommendera ett vitt lite fruktigare vin även gärna med en liten sötma (utan att vara ett sött vin). Dock ej alltför fylligt eller ekfatslagrat då tar det gärna över kräftornas finstämda smak.
Gärna druvor som riesling eller pinot blanc.
Hälsningar Michelle
Kommentar
Katja
2019-02-10Vilket sorts vitt vin rekommenderas till detta recept?
Redaktionen ICAse
2019-02-11Hej Katja! Vi skulle rekommendera ett vitt lite fruktigare vin även gärna med en liten sötma (utan att vara ett sött vin). Dock ej alltför fylligt eller ekfatslagrat då tar det gärna över kräftornas finstämda smak. Gärna druvor som riesling eller pinot blanc. Hälsningar Michelle