Ugnsbakade havskräftor
Gudomliga, ugnsbakade havskräftor serverade med vitlöksbröd. Mixa ihop vitt vin, vitlök, persilja, äggulor och smaklig parmesan till en fyllig dressing. Gratinera dina havskräftor i ugn med den ljuvliga dressingen.
Ingredienser
4 portioner
12 fina havskräftor
Dressing
1/2 dl grovt hackad dill
1/2 dl grovt hackad persilja
2 dl olivolja
2 dl vitt vin
6 vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven parmesan
2 äggulor
salt
peppar
Till servering
vitlöksbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vilket sorts vitt vin rekommenderas till detta recept?
Katja
2019-02-10Hej Katja! Vi skulle rekommendera ett vitt lite fruktigare vin även gärna med en liten sötma (utan att vara ett sött vin). Dock ej alltför fylligt eller ekfatslagrat då tar det gärna över kräftornas finstämda smak. Gärna druvor som riesling eller pinot blanc. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-11