Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Havskräfta "crispy" med currydipp

Är du sugen på havskräftor? Testa att laga till en krispig havskräfta genom att fritera den! Servera den krispiga havskräftan tillsammans med en kryddig currydipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majonnäs med matyoghurt, curry och färskpressad limejuice. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Klipp loss skalet från havskräftorna, men behåll stjärtskalet. Klipp upp från undersidan av stjärten och sist runt ändfenan. Dra försiktigt ut köttet. Spara skalen, det kan bli en god soppa i framtiden.
  3. Kantskär formbrödet. Grovriv eller mixa till grova smulor med stavmixer.
  4. Vänd kräftstjärtarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ordentligt med brödsmulor.
  5. Hetta upp olja i en kastrull/fritös (180°C - använd helst termometer).
  6. Fritera ett par kräftstjärtar i taget. De ska bli gyllene. Låt dem svalna på hushållspapper. Salta lätt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk curry
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • salt och peppar
  • 10 havskräftor
  • 3 skivor formbröd
  • mjöl
  • ägg
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info