Skaldjurstortilla med avokadosås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurstortilla med avokadosås

Medelhavsinspirerad skaldjurstortilla med avokadosås. Fantastiskt ljuvligt med räkor, crabfish och mosad avokado. Crème fraiche med hackad rödlök blandad med avokadosåsen i tortillabröd. Du får en superb måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll räkor och crabfish i ett durkslag att rinna av. Skala och strimla löken. Klyfta tomaterna och grovhacka persiljan.
  2. Blanda detta i en skål med olivolja och saften från citron.
  3. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur dem med en sked. Mosa med en gaffel, rör ner crème fraichen och blanda till en jämn konsistens. Smaksätt avokadoblandningen med saften från den andra citronhalvan samt salt och peppar.
  4. Pensla tortillabröden lätt med olivolja och stek dem hastigt i en het stekpanna, ca 10 sekunder på varje sida.
  5. Lägg upp bröden på tallrikar. Bre på avokadosåsen. Fördela räkor och crabfish på bröden.
  6. Ät med kniv och gaffel eller rulla ihop och ät som en tunnbrödsrulle.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk räkor i lake (à 300 g)
  • 1 burk crabfish i lake (à 360 g)
  • 1 liten rödlök
  • 2 små tomater
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 dl olja
  • 1 citron
  • 2 mogna avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 paket mjuka, små tortillabröd (1 paket motsvarar 8 st)
  • 1 msk olja till pensling
Lägg till i inköpslistan