Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostat tortillabröd med kålceviche

Rostat tortillabröd med kålceviche gör sig riktigt bra som förrätt, tilltugg eller lättare måltid. Vitlök, chili och lime sätter en härlig smak på cevichen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kålceviche: Lägg vitkålen i en bunke. Strö på saltet och massera in det i kålen. Låt den stå ca 15 minuter.
  3. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och krama ur kärnorna och skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna- och gröp ur avokadon. Skiva avokadon i långa skivor.
  4. Grovhacka koriandern. Pressa limen. Häll av vätskan från vitkålen. Blanda grönsakerna med kål, koriander, limesaft och olja. Smaksätt med svartpeppar.
  5. Tortillabröd: Skär tortillabröden i tårtbitar, lägg dem på en plåt och pensla på olivoljan. Rosta dem i ugnen 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera kålcevichen med tortillachips.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på tortillabrödet.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd alternativt nacho/torillachips (kontrollera att de är glutenfria).

Ingredienser

Portioner: 4
Kålceviche
  • 400 g skuren vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 3 tomater
  • 2 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 3 msk pressad saft av lime (3 msk motsvarar 1 lime)
  • 3 msk olja
  • svartpeppar
Rostat tortillabröd
  • 4 tortillabröd (medium)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1963 kJ / 470 kCal