Skaldjurssallad med basilikadressing
Den här härliga matiga salladen med såväl potatis som kräftstjärtar och räkor, är perfekt som lättare rätt eller del i en buffé. Fänkålen och rödlöken samt den medelhavsinspirerade basilikadressingen med soltorkade tomater, ger en frisk och spännande smakkombination.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
6 portioner
250 g skalade räkor (250 g motsvarar ca 4 dl)
1 burk kräftstjärtar (à ca 340 g)
750 g delikatesspotatis
1 rödlök
1 fänkål (à ca 250 g)
Basilikadressing
1/2 kruka basilika
4/5 dl soltorkade tomater i olja
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
salt
nymalen peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart matyoghurt och smaksätt den ev med lite fransk senap och dragon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Såååå fräscht och gott! Gick snabbt o lätt att slänga ihop dressingen. Hade ingen fänkål, så vi körde utan.
Annkatrin
2012-10-20