Skaldjurssallad med basilikadressing
Den här härliga matiga salladen med såväl potatis som kräftstjärtar och räkor, är perfekt som lättare rätt eller del i en buffé. Fänkålen och rödlöken samt den medelhavsinspirerade basilikadressingen med soltorkade tomater, ger en frisk och spännande smakkombination.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
6 portioner
250 g skalade räkor (250 g motsvarar ca 4 dl)
1 burk kräftstjärtar (à ca 340 g)
750 g delikatesspotatis
1 rödlök
1 fänkål (à ca 250 g)
Basilikadressing
1/2 kruka basilika
4/5 dl soltorkade tomater i olja
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
salt
nymalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Såååå fräscht och gott! Gick snabbt o lätt att slänga ihop dressingen. Hade ingen fänkål, så vi körde utan.
Annkatrin
2012-10-20