Skaldjurspaté
Delikat och förstklassig skaldjurspaté för dig som vill utmana dig själv i matlagningen. Denna utsökta paté tillagas av två olika färser av fina råvaror som rökt lax, laxfilé, gös, räkor och kräftstjärtar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000
Ingredienser
10 portioner
Laxfärs
250 g laxfilé (utan skinn)
1/2 tsk salt
1 äggvita
150 g rökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar
Skaldjursfärs
250 g gös (eller torskfilé)
1 tsk salt
1 äggvita
2 dl vispgrädde
75 g skalade räkor
75 g kokta kräftstjärtar
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har gjort denna skaldjurspaté till jul och midsommar i flera år, och aldrig misslyckats. Enkel att göra och omtyckt av alla.
Lena
2009-06-10Jag undrar om det ska vara kallrökt eller varmrökt lax i receptet?
Bettan
2006-12-04Instämmer med Karl. Det finns överhuvudtaget inte angivet i receptet att det skall vara grädde och potatismjöl i laxfärsen under ingredienser. Jag har inte tillsatt det. Har patén i ugnen just nu och inväntar med spänning resuktatet
Birgitta
2002-12-22