Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Skaldjurspaté

Delikat och förstklassig skaldjurspaté för dig som vill utmana dig själv i matlagningen. Denna utsökta paté tillagas av två olika färser av fina råvaror som rökt lax, laxfilé, gös, räkor och kräftstjärtar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Laxfärs: Skär laxfilén i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och äggvita. Kör till en jämn smet.
  3. Tillsätt grädde, potatismjöl och kajennpeppar. Kör till en slät och fin färs.
  4. Skär den rökta laxen i tärningar och vänd ner i färsen.
  5. Skaldjursfärs: Till skaldjursfärsen skärs fiskfiléerna i mindre bitar och läggs tillsammans med salt och äggvita i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Tillsätt grädden, potatismjöl och kajennpeppar. Mixa till en jämn och fin färs.
  6. Skär räkor och kräftstjärtar i bitar. Vänd ner dem i färsen. Smörj en avlång form, ca 1,5 liter (för 10 port). Bre ut laxfärsen i ett jämnt lager i formens botten. Fyll på med skaldjursblandningen. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda patén i vattenbad längst ned i ugnen i ca 1 timme. Låt den svalna. Stjälp upp patén och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat. Garnera med körvel och citron.

Ingredienser

Portioner: 10
Laxfärs
  • 250 g laxfilé (utan skinn)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 150 g rökt lax
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 1/2 krm kajennpeppar
Skaldjursfärs
  • 250 g gös (eller torskfilé)
  • 1 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g skalade räkor
  • 75 g kokta kräftstjärtar
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer