Skaldjurspaté

8
4
Skaldjurspaté

Delikat och förstklassig skaldjurspaté för dig som vill utmana dig själv i matlagningen. Denna utsökta paté tillagas av två olika färser av fina råvaror som rökt lax, laxfilé, gös, räkor och kräftstjärtar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Skaldjurspaté

Ingredienser

10 portioner

Laxfärs

250 g laxfilé (utan skinn)
1/2 tsk salt
1 äggvita
150 g rökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar

Skaldjursfärs

250 g gös (eller torskfilé)
1 tsk salt
1 äggvita
2 dl vispgrädde
75 g skalade räkor
75 g kokta kräftstjärtar
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lena

2009-06-10

Jag har gjort denna skaldjurspaté till jul och midsommar i flera år, och aldrig misslyckats. Enkel att göra och omtyckt av alla.

Bettan

2006-12-04

Jag undrar om det ska vara kallrökt eller varmrökt lax i receptet?

Birgitta

2002-12-22

Instämmer med Karl. Det finns överhuvudtaget inte angivet i receptet att det skall vara grädde och potatismjöl i laxfärsen under ingredienser. Jag har inte tillsatt det. Har patén i ugnen just nu och inväntar med spänning resuktatet