Skaldjurspaté

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
4
Skaldjurspaté

Delikat och förstklassig skaldjurspaté för dig som vill utmana dig själv i matlagningen. Denna utsökta paté tillagas av två olika färser av fina råvaror som rökt lax, laxfilé, gös, räkor och kräftstjärtar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Skaldjurspaté

Ingredienser

10 portioner

Laxfärs

250 g laxfilé (utan skinn)
1/2 tsk salt
1 äggvita
150 g rökt lax
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar

Skaldjursfärs

250 g gös (eller torskfilé)
1 tsk salt
1 äggvita
2 dl vispgrädde
75 g skalade räkor
75 g kokta kräftstjärtar
1/2 msk potatismjöl
1/2 krm kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort denna skaldjurspaté till jul och midsommar i flera år, och aldrig misslyckats. Enkel att göra och omtyckt av alla.

Lena

2009-06-10

Jag undrar om det ska vara kallrökt eller varmrökt lax i receptet?

Bettan

2006-12-04

Instämmer med Karl. Det finns överhuvudtaget inte angivet i receptet att det skall vara grädde och potatismjöl i laxfärsen under ingredienser. Jag har inte tillsatt det. Har patén i ugnen just nu och inväntar med spänning resuktatet

Birgitta

2002-12-22

Testa liknande recept

Grillad fiskfilé med kräftröra
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad gösfilé med kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med kräftor, dill och krutonger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostpaj med kräftsallad
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga