Tant Gudruns festomelett

Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
11
Tant Gudruns festomelett

Tant Gudruns festomelett är en tjusig och festlig omelett som du tillagar i ugn med en skaldjursfyllning av kräftstjärtar. En favorit hos många till påsk och jul men kan med fördel avnjutas året runt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Tant Gudruns festomelett

Ingredienser

10 portioner
12   ägg
2 msk  vetemjöl eller maizenamjöl
9 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
1 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar
ev 2 krm  strösocker

Skaldjursfyllning

2 msk  smör
3 msk  vetemjöl eller maizenamjöl
2 dl  grädde
2 dl  mjölk
1   burk kräftstjärtar i lake (à 340 g)
ca 1 msk  hackad dill eller gräslök

Gör så här

Tips

Har du en ostbit så riv ner den i omelettsmeten.
Omeletten kan serveras utan stuvningen med några stekta prinskorvar i stället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt fin omelett! Gör den alltid till påsk, men även vid andra tillfällen.

Håkan

2023-08-25

Grymt god, smakar precis som min gamla mormors festomelett.

Tina

2023-04-08

hur stor ska ugnsformen vara? Mvh Therese

Theresa

2019-12-19

Hej Theresa! Den bör vara ca 20 x 30 cm stor. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-12-20

Testa liknande recept

Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanomelett med asiatisk kräftröra
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftskagentoast
Betyg 2.6 av 5.
102 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcannelloni
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga