Tant Gudruns festomelett
Tant Gudruns festomelett är en tjusig och festlig omelett som du tillagar i ugn med en skaldjursfyllning av kräftstjärtar. En favorit hos många till påsk och jul men kan med fördel avnjutas året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
10 portioner
12 ägg
2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
9 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
ev 2 krm strösocker
Skaldjursfyllning
2 msk smör
3 msk vetemjöl eller maizenamjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 burk kräftstjärtar i lake (à 340 g)
ca 1 msk hackad dill eller gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt fin omelett! Gör den alltid till påsk, men även vid andra tillfällen.
Håkan
2023-08-25Grymt god, smakar precis som min gamla mormors festomelett.
Tina
2023-04-08hur stor ska ugnsformen vara? Mvh Therese
Theresa
2019-12-19Hej Theresa! Den bör vara ca 20 x 30 cm stor. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-20