Tant Gudruns festomelett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tant Gudruns festomelett

Tant Gudruns festomelett är en tjusig och festlig omelett som du tillagar i ugn med en skaldjursfyllning av kräftstjärtar. En favorit hos många till påsk och jul men kan med fördel avnjutas året runt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Knäck äggen i en bunke. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i äggen.
  3. Rör ner mjölblandningen, mjölk och grädde. Salta och peppra. Tillsätt ev socker.
  4. Häll äggblandningen i en smord ugnssäker form.
  5. Grädda omeletten i ugnen tills den "stannat" och fått guldbrun färg, ca 45 minuter. Stick med en gaffel i mitten och se om den är klar.
  6. Lägg ev över ett smörpapper om den blir brun. Gör under tiden stuvningen.
  7. Skaldjursfyllning: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll i grädde och mjölk och låt koka ihop i ca 5 minuter. Rör om hela tiden.
  8. Rör ner hälften av skaldjuren, spara resten till garnering. Rör i peppar och dill.
  9. Häll stuvning i ett rutmönster över omeletten.

Tips

Har du en ostbit så riv ner den i omelettsmeten.
Omeletten kan serveras utan stuvningen med några stekta prinskorvar i stället.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 12 ägg
  • 2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
  • 9 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • ev 2 krm strösocker
Skaldjursfyllning
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl eller maizenamjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 340 g)
  • ca 1 msk hackad dill eller gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info