Tant Gudruns festomelett

28
9
Tant Gudruns festomelett

Tant Gudruns festomelett är en tjusig och festlig omelett som du tillagar i ugn med en skaldjursfyllning av kräftstjärtar. En favorit hos många till påsk och jul men kan med fördel avnjutas året runt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Tant Gudruns festomelett

Ingredienser

10 portioner
12 ägg
2 msk vetemjöl eller maizenamjöl
9 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
ev 2 krm strösocker

Skaldjursfyllning

2 msk smör
3 msk vetemjöl eller maizenamjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 burk kräftstjärtar i lake (à 340 g)
ca 1 msk hackad dill eller gräslök

Gör så här

Tips

Har du en ostbit så riv ner den i omelettsmeten.
Omeletten kan serveras utan stuvningen med några stekta prinskorvar i stället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Theresa

2019-12-19

hur stor ska ugnsformen vara? Mvh Therese

Redaktionen ICAse

2019-12-20

Hej Theresa! Den bör vara ca 20 x 30 cm stor. Hälsningar Michelle

Inga-lill

2018-12-24

Suverän, har gjort den flera gånger om året ända sedan den var med i Buffé för många år sedan

Jeanette

2017-07-02

Denna omelett var som en dröm. Kommer alltid att göra den vid midsommar och andra högtider.