Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skaldjursgryta med rotfrukter

Mättande och mustig gryta med läckerbitar från havet som hummer, lax och havskräftor. Servera skaldjursgrytan med rotfrukter som fänkål, morötter, rotselleri, palsternacka och wasabimajonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i bitar. Halvera havskräftorna och hummern. Ta ut köttet och skär det i bitar. Låt klorna vara med hela (knäck dem före servering).
  2. Skala och finhacka löken. Skala rotfrukterna och skär dem och fänkålen i bitar. Skölj och klyfta tomaterna.
  3. Fräs alla grönsakerna utom tomaterna i olja i en stor kastrull. De ska mjukna men inte få färg. Tillsätt buljong, hummerfond och vin och låt det koka upp. Lägg i fiskbitarna. Sjud i 5 minuter tills fisken är klar.
  4. Tillsätt skaldjur och tomatklyftor. Låt dem bli genomvarma. Strö över hackad basilika. Servera med wasabimajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g skinn- och benfri filé av torsk eller vit fiskfilé
  • 200 g skinn- och benfri laxfilé
  • 8 kokta havskräftor
  • 1 kokt hummer
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvara ca 75 g)
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål
  • 5 tomater
  • olja
  • 1 1/2 l fiskbuljong
  • 1 dl hummerfond
  • 1 l torrt vitt vin
  • hackad basilika
Lägg till i inköpslistan