Skaldjursgryta med rotfrukter
Mättande och mustig gryta med läckerbitar från havet som hummer, lax och havskräftor. Servera skaldjursgrytan med rotfrukter som fänkål, morötter, rotselleri, palsternacka och wasabimajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000
Ingredienser
6 portioner
300 g skinn- och benfri filé av torsk eller vit fiskfilé
200 g skinn- och benfri laxfilé
8 kokta havskräftor
1 kokt hummer
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotselleri (1 bit motsvara ca 75 g)
1 palsternacka
1 fänkål
5 tomater
olja
1 1/2 l fiskbuljong
1 dl hummerfond
1/2 - 1 l torrt vitt vin
hackad basilika
Serveringsförslag
majonnäs med wasabi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
ska det vara EN HEL LITER VIN?
Irina
2019-10-01Hej Irina! Tack för att du noterade det. Det ska vara 1/2-1 liter vin, vi har korrigerat i receptet nu. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-02Jättehärligt med alla rotfrukter och skaldjur är ju alltid gott, men denna gryta känns mer som en soppa. Vinet tar tyvärr överhand och smaken blir därefter. Använde ett torrt vitt vin, men det hjälpte inte. För en "grytigare" känsla vore det kanske bättre att använda matlagningsgrädde istället för den stora mängden vin? Jag kommer inte att laga efter detta recept igen. Tack för ordet!
Pernilla
2007-04-30