Skaldjursgryta med rotfrukter

3
2
Skaldjursgryta med rotfrukter

Mättande och mustig gryta med läckerbitar från havet som hummer, lax och havskräftor. Servera skaldjursgrytan med rotfrukter som fänkål, morötter, rotselleri, palsternacka och wasabimajonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Skaldjursgryta med rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
300 g skinn- och benfri filé av torsk eller vit fiskfilé
200 g skinn- och benfri laxfilé
8 kokta havskräftor
1 kokt hummer
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotselleri (1 bit motsvara ca 75 g)
1 palsternacka
1 fänkål
5 tomater
olja
1 1/2 l fiskbuljong
1 dl hummerfond
1/2 - 1 l torrt vitt vin
hackad basilika

Serveringsförslag

majonnäs med wasabi

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, fonden och majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Irina

2019-10-01

ska det vara EN HEL LITER VIN?

Redaktionen ICAse

2019-10-02

Hej Irina! Tack för att du noterade det. Det ska vara 1/2-1 liter vin, vi har korrigerat i receptet nu. Hälsningar Elina

Pernilla

2007-04-30

Jättehärligt med alla rotfrukter och skaldjur är ju alltid gott, men denna gryta känns mer som en soppa. Vinet tar tyvärr överhand och smaken blir därefter. Använde ett torrt vitt vin, men det hjälpte inte. För en "grytigare" känsla vore det kanske bättre att använda matlagningsgrädde istället för den stora mängden vin? Jag kommer inte att laga efter detta recept igen. Tack för ordet!