Skaldjursgryta från semestern

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Skaldjursgryta från semestern

Skaldjursgryta från semestern är en härlig gryta där musslor och räkor samsas med salladskål, vitlök, tomatpuré och basilika. Till dessa medelhavssmaker med skaldjur serverar du bröd och gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996

Skaldjursgryta från semestern

Ingredienser

4 portioner
1   salladskålshuvud
4 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1   burk musslor (à 225 g)
400 g  skalade räkor
1 - 2   pressade vitlöksklyftor
1 krm  peppar
2 msk  tomatpuré
1 tsk  basilika

Till servering

gräddfil
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

En viktväktares våta dröm! (tycker min fru...)

Jesper

2002-10-16

Testa liknande recept

Fried rice med räkor, musslor och blomkål
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skummig räksoppa med skaldjursspett
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam chowder med dilliga krutonger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga