Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjursgryta från semestern

Skaldjursgryta från semestern är en härlig gryta där musslor och räkor samsas med salladskål, vitlök, tomatpuré och basilika. Till dessa medelhavssmaker med skaldjur serverar du bröd och gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla salladskål. Koka den mjuk i grönsaksbuljong ca 5 minuter.
  2. Lägg i musslor och skalade räkor. Krydda med vitlök, peppar, tomatpuré, basilika. Hetta upp.
  3. Till servering: Servera med iskall gräddfil och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 salladskålshuvud
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk musslor (à 225 g)
  • 400 g skalade räkor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
Till servering
  • gräddfil
  • bröd
Lägg till i inköpslistan