Skaldjur med två dipsåser

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Skaldjur med två dipsåser

Förgyll din skaldjursfrossa med två spännande och aromatiska dipsåser; asiatisk ingefärsdip och dill- och honungsdip. Båda dipperna är smakrika, krämiga och gör sig exemplariskt till skaldjuren. Måste testas!

Skaldjur med två dipsåser

Ingredienser

8 portioner
skaldjur (efter tycke och smak. t ex kräftor, räkor, hummer eller krabba. Beräkna 300-500 g skaldjur/pers)

Asiatisk ingefärsdip

4 dl matlagningsyoghurt
3 msk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 msk råsocker
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Dill- och honungsdipp

1 knippe dill
2 msk honung
2 msk senap
1 msk fransk senap
4 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

02:00:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Båda dipperna blev grymt uppskattade när vi bjöd på skaldjursfrossa. Den asiatiska har vi gjort flera gånger till allt möjligt.

    Synnöve

  • Den asiatiska ingefärsdippen är sagolik. Dill- och honungsdipen tycker jag blir lite för lös

    Magnus

Testa liknande recept

  • Vitlöksgratinerade havskräftor
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk med kall räk- och romsås
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad böckling med senapsdressing
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkor i kräftlag
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Currysill med dill
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad