Skagenröra

225
4
Skagenröra

Skagenröra är en uppskattad och klassisk röra som du tillagar snabbt och enkelt. Rörans ingredienser är räkor, majonnäs och dill. Denna gudomliga röra kan med fördel tillagas i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Skagenröra

Ingredienser

1 portioner
10 stora färska skalade räkor eller frysta
3 msk majonnäs
salt och vitpeppar
1/2 msk finhackad dill (plus några små dillvippor till garnering)
1 citronklyfta
1 msk löjrom eller stenbitsrom

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

225

Kommentarer

Anna

2005-11-11

Kommentar till Jeanette Ovessons inlägg. Man måste tina räkorna och låta vattnet rinna av innan man blandar ihop.

Anna

2005-11-11

För att göra vegetarisk skagenröra kan man använda quornbitar istället för räkor och tångkaviar istället för vanlig kaviar.

Jeanette

2005-09-15

Jag tycker att röran blev lite väl "rinnig".

Näringsvärde per portion

Energi 1447 KJ / 346 kCal
Fett 35 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 2 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden