Sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök

Här är ett delikat och mästerligt recept på sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök. Spännande och lyxiga smaker av bland annat sjötunga, räkor, konjak, hummer och vitt vin skapar en fulländad och fabulös måltid. Servera med kokt pressad potatis!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Häll i konjak, hummerfond, vin och grädde. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 10 minuter, smaka av. Varmhåll.
  3. Smörj 12 raka koppar/timbalformar (för 6 port). Salta och peppra filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem i kopparna/formarna. Ställ dem på en ugnsplåt. Sätt in plåten mitt i ugnen, ''baka'' i ca 20 minuter.
  4. Skala räkorna. Koka purjolöken några minuter. Dela purjon mot mitten, vik ut skikten så att det blir breda band - eller skär den i breda ringar/slantar. Vicka ur fiskrullarna och häll vätskan som bildats i såsen.
  5. Lägg upp rullarna på purjobanden på varma tallrikar. Strö över räkor och häll på såsen. Den som vill vara riktigt lyxig garnerar med tryffelstrimlor. Pressad potatis passar bäst till denna anrättning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 sjötungsfiléer
  • smör (till formarna)
  • salt och peppar
  • 500 g räkor (med skal)
  • 1 bit tjock purjolök (à ca 120 g)
Skaldjurssås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk konjak
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan