Sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök

Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat
0
Sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök

Här är ett delikat och mästerligt recept på sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök. Spännande och lyxiga smaker av bland annat sjötunga, räkor, konjak, hummer och vitt vin skapar en fulländad och fabulös måltid. Servera med kokt pressad potatis!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998

Sjötungsrulle med skaldjurssås och purjolök

Ingredienser

6 portioner
12   sjötungsfiléer
smör (till formarna)
salt och peppar
500 g  räkor (med skal)
1   bit tjock purjolök (à ca 120 g)

Skaldjurssås

2 msk  smör
1 msk  vetemjöl
4 msk  konjak
4 msk  hummerfond (flaska)
1/2 dl  vitt vin
4 dl  vispgrädde
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummersås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräft- och hummersoppa med taleggio
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spagetti med räksås
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummersoppa med pecorinogratinerad toast
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga