Sjömansbiff med hetta

Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
6
Sjömansbiff med hetta

Sjömansbiff är perfekt middagsmat; lite fett, mycket smak och de flesta kan äta den.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Sjömansbiff med hetta

Ingredienser

4 portioner
8 tunna skivor nötkött av innanlår, utskuren biff eller fransyska (8 skivor = ca 350 g)
salt
peppar
1 - 2 msk olja
1/2 dl vatten
2 gula lökar
1 liten purjolök
8 - 10 potatisar (10 st = ca 800 g)
1/2 - 1 msk chili blandning (torr krydda på burk)
1 flaska lättöl (à 33 cl)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Köttet blev väldigt segt trots tunna skivor och lång tid i ugnen. Väldigt lite smak i rätten som helhet. Kommer inte att göra om detta recept. Och övriga som kommenterat mängden kött i receptet har helt rätt. Använde 900g och räckte lagom till 2 vuxna och 2 barn

Andreas

2021-01-13

Lite snålt tilltaget tycker jag. Ölet skall vara en Carnegie Porter - mörkt och torrt. Det ger den karakteristiska smaken. Går bra med den som finns på ICA. Persilja över är inte heller fel.

Bo

2011-09-12

Ja tycker att receptet gäller för 2 pers

Anette

2005-02-22

Testa liknande recept

Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biff med lök
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga